Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jamaika, puding, usulü

Jamaika Usulü Puding

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jamaika Usulü Puding



jamaika pudungi - puding nasıl yapılır - puding tarifi - fırında puding - kuru üzümlü pudingMalzemeler:


60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm

60 gr (1/3 su bardağı) kuş üzümü

125 gr vişne reçeli tanesi

125 gr (2/3 su bardağı) kuru kayısı (doğranmış)

1 su bardağı süt

8 sünger keki

Karameli:

240 gr (1 su bardağı) şeker

100 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı su

Kreması:

300 gr (1+1/2 su bardağı) süt

3 çorba kaşığı şeker

1 vanilya çubuğu (2'ye bölünmüş)

2 yumurta

2 yumurtanın sarısı


Tarifi:


Kuru üzümleri, kuş üzümlerini, vişne reçeli tanelerini ve doğranmış kuru kayısıları orta boy bir kaseye koyup, üstlerine sütü dökerek, 30 dakika bir kenarda bekletiniz


Karameli hazırlamak için küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak eritiniz Ateşi hafifçe yükselterek, karameli rengi kahverengimsi olana kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alıp, karameli 7,5 su bardağı su alan bir kalıba boşaltınız Kalıbı sağa sola çevirerek, karamelin kalıbın her yanına sıvanmasını sağlayınız Kalıbı bir kenara bırakınız Kremasını hazırlamak için, süt ve şekeri orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak, şeker eriyene kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alıp, vanilya çubuğunu içine atınız Sütü ağzı kapalı olarak, 20 dakika bir kenarda bekletiniz


Orta boy bir kasede yumurtaları ve yumurta sarılarını, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, birbirlerine iyice karışana kadar çırpınız

Sütün bulunduğu tenceredeki vanilya çubuğunu çıkarıp, sütü sürekli çırparak yumurtalı karışıma yediriniz Karışımı bir kenara bırakınız

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız


Kuru meyveleri sütten çıkarıp kurulayınız (sütü saklayınız) Tepeleme 3 çorba kaşığı kuru meyveyi, puding kalıbının dibine serpiniz Sünger keki dilimlerini ufalayıp 1/4'ünü kuru meyvelerin üstüne serpiştiriniz Keklerin üstüne 1 çorba kaşığı süt serpiniz Meyveler ve kekler bitene kadar, aynı biçimde, malzemeyi üst üste döşeyiniz (Kalan sütü saklayınız) Hazırladığınız kremayı, kalıptaki malzemenin üstüne eşit olarak dağıtarak dökünüz


Derince bir tepsiyi yarıya kadar sıcak su ile doldurup, kalıbı tepsiye yerleştiriniz Pudingi fırında 45 dakika, karışım kalıbın kenarlarından hafifçe taşana ve kreması sertleşene kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alınız Kalıbı tepsiden çıkarıp, altını temiz bir bezle kurulayınız Bir servis tabağını puding kalıbının üstüne koyup, kalıbı ters yüz ediniz Pudingi servis tabağına aktardıktan sonra, bir kenara bırakınız Küçük bir kapta, kalan sütü orta ateşte ısıtınız Süt ısınınca pudingin üstüne dökünüz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.