![]() |
Jamaika Usulü Puding |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jamaika Usulü Pudingjamaika pudungi - puding nasıl yapılır - puding tarifi - fırında puding - kuru üzümlü pudingMalzemeler: 60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm 60 gr (1/3 su bardağı) kuş üzümü 125 gr vişne reçeli tanesi 125 gr (2/3 su bardağı) kuru kayısı (doğranmış) 1 su bardağı süt 8 sünger keki Karameli: 240 gr (1 su bardağı) şeker 100 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı su Kreması: 300 gr (1+1/2 su bardağı) süt 3 çorba kaşığı şeker 1 vanilya çubuğu (2'ye bölünmüş) 2 yumurta 2 yumurtanın sarısı Tarifi: Kuru üzümleri, kuş üzümlerini, vişne reçeli tanelerini ve doğranmış kuru kayısıları orta boy bir kaseye koyup, üstlerine sütü dökerek, 30 dakika bir kenarda bekletiniz ![]() Karameli hazırlamak için küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurtaları ve yumurta sarılarını, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, birbirlerine iyice karışana kadar çırpınız ![]() Sütün bulunduğu tenceredeki vanilya çubuğunu çıkarıp, sütü sürekli çırparak yumurtalı karışıma yediriniz ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız ![]() Kuru meyveleri sütten çıkarıp kurulayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derince bir tepsiyi yarıya kadar sıcak su ile doldurup, kalıbı tepsiye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|