![]() |
İrlanda Usulü Puding |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrlanda Usulü Pudingirlanda pudingi - bademli puding - bisküvili puding - çikolatalı pudingMalzemeler: 125 gr (8 çorba kaşığı) + 3 tatlı kaşığı tereyağ (yumuşatılmış) 125 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker 90 gr acı (bitter) çikolata (küçük parçalara bölünmüş) 6 yumurtanın sarısı 125 gr (2/3 su bardağı) badem (dövülmüş) 6 bayat parmak bisküvisi (ufalanmış) 6 yumurtanın akı (sertleşene kadar çırpılmış) Sosu: 60 gr (4 çorba kaşıdı) tuzsuz tereyağı 125 gr (1/2 su bardağı) şeker 125 gr acı (bitter) çikolata (küçük parçalara bölünmüş) 1/4 su bardağı su 1/4 su bardağı süt Tarifi: 5 su bardağı su alan bir puding kalıbını, 2 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız ![]() ![]() ![]() Çikolatayı ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, çok az su ekleyerek, cam kabı içi yarıya kadar kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Büyük bir kapta 125 gr (8 çorba kaşığı) yağ ve kalan 125 gr (1/2 su bardamı) şekeri tahta bir kaşıkla, köpük köpük olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() Dikkatlice yumurta aklarını da katıp, karıştırdıktan sonra, karışımı puding kalıbına kaşıkla boşaltınız ![]() Bir tencereyi yarıdan fazla suyla doldurup, suyu kaynatınız ![]() Kalıbın üstünden 10 cm daha geniş bir yağlı kağıt kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Alüminyum kağıt üste gelecek biçimde, daireleri puding kalıbının üstüne yerleştirip, iplikle çepeçevre sıkıca bağlayınız ![]() Puding kalıbını tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, tereyağı ve şekeri küçük bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak eritiniz ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir cam kabın içine çok az su ile çikolatayı koyup, cam kabı içi yarıya kadar kaynar su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Pudingin piştiği tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|