Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frambuazlı, krema, vanilyalı

Frambuazlı Vanilyalı Krema

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Vanilyalı Krema



pasta kreması tarifi - pasta kreması nasıl yapılır - vanilyalı pasta kremasıMalzemeler:


4 kişilik


Vanilyalı krema:

Baton vanilya,

1 lt süt,

100 gr tozşeker,

200 gr taze peynir (Mascarpone),

3 yumurta sarısı,

100 gr frambuaz (taze ya da dondurulmuş),

garnitür için taze nane


Tarifi:


Krema için baton vanilyanın ortasını yarın ve sütün içine atın Sütü bir taşım kaynatın ve ılınmaya bırakın Baton vanilyayı sütten çıkartın, içini boşaltıp süte katın Kabuklarını çöpe atın Yumurta sarılarını şeker ile çırpın, ılık sütü azar azar yedirin


Kabı sıcak benmarinin içine oturtun, kremayı koyulaşana dek çırpın (yaklaşık 3 dakika) Kabı benmariden çıkarın Kremayı devamlı karıştırarak soğumaya bırakın (buz dolu bir tencerenin içine koyabilirsiniz)


Mascarpone peynirini çırpın ve kremaya karıştırın Peynirli kremayı 4 kaseye bölün, 2-3 saat buzdolabında soğutun

Taze frambuazları ayıklayın, dondurulmuş frambuazları çözülmeye bırakın Nane yapraklarını yıkayın


Servisten kısa bir süre önce kremayı nane yaprakları ve frambuaz ile dekore edin Yanında kurabiye ikram edin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.