Fıstıklı Burma |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Burmaşerbetli tatlılar - burma tatlısı nasıl yapılır - fıstıklı burma tatlısı tarifi Fıstıklı burma malzemeleri 10 baklava yufkası 15 su bardağı toz Antep fıstığı 160 gr tereyağı Şerbeti için 45 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için Toz Antep fıstığı Fıstıklı burma hazırlanışı Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın Baklava yufkalarını ortadan ikiye kesin Yarısının üzerine fırçayla tereyağı sürüp diğer yarısını üzerlerine serin Her bir parçanın üzerine bolca toz fıstık serpiştirin Oklava ile rulo şeklinde sarıp iki ucundan ortaya doğru iterek büzün ve oklavadan dikkatlice çıkartın Fırın tepsisine tereyağı sürüp burmaları tepsiye dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Tatlıyı fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine gezdirin 30-40 dakika dinlendirdikten sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın |
|