Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, cevizli, rumeli

Cevizli Rumeli Baklavası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Rumeli Baklavası



Cevizli Baklava Tarifi - Rumeli Baklavası Nasıl yapılır - Cevizli Rumalei Baklavası Tarifi
Malzemeler


5 su bardağı un

4 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı su veya süt

2 su bardağı buğday nişastası

l Yarım su bardağı tereyağı

Üzeri için: 500 gram tereyağı


İç malzemesi için:

350 gram iri çekilmiş ceviz

2 çorba kaşığı tozşeker


Şerbeti için: 5 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı

*BAKLAVA hamurunu yoğuracağınız tezgaha baklavalık unu eleyin Ortasını açarak yumurtaları (yumurtalar tek tek bir kaba kırılarak içleri kontrol edilmeli) kırın Daha sonra tuz, su veya sütü ekleyerek unun ortasını karıştırın Sonra kenardaki unları ortaya alarak hamuru kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun Hamuru kenarından tutup kaldırdığınızda kopmamalı ve sakız gibi uzamalıdır

*Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere (bu ölçülerde, ortalama 16-20 adet beze oluyor) ayırarak unlanmış bir tahta üzerine alın Nemli bir tülbentle örterek en az yarım saat dinlendirin

*Tepsiyi erittiğiniz yağ ile yağlayın Dinlendirdiğiniz bezelere nişasta serperek, oklava ile tepsi ebadında ince açın Birinci yufkayı tepsiye döşeyin Her iki yufkada bir, erittiğiniz yarım su bardağı tereyağından gezdirin Yufkaların yarısını tepsiye döşeyince üzerine hazırladığınız ceviz içi tozşeker karışımını yayın Üzerine yine iki yufkada bir, erittiğiniz tereyağını gezdirin Kalan yufkaları döşeyin Keskin bir bıçağın ucunu yağlayın Bıçağı çekmeden elinizle bastırın ve istediğiniz şekilde (en alt kata inmeden) dilimleyin *Erittiğiniz 500 gram tereyağını, eli yakmayacak ısıya geldiğinde tepsideki baklava dilimlerinin arasına ve tüm yüzeye gezdirin 200 derece fırında, baklavanın üzeri pembeleşene dek, yaklaşık 35-40 dakika pişirin Fırından çıkardığınızda iyice soğuması için kenara alın

*Şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu kaynamaya bırakın Kaynama noktasına geldiğinde 2 dakika kaynatarak limon suyunu ilave edin Bir dakika sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın Şerbet elinizi yakmayacak ısıya geldiğinde (fazla soğumadan) baklavanın üzerine, her yerine eşit gelecek şekilde yedirin Soğuduktan sonra servis yapın



Saniye Döldüş

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.