![]() |
Fransız Usulü Krem Karamel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Krem Karamelkrem karamel nasıl yapılır - fransız mutfağından krem karamel tarifiMalzemeler: 1 paket vanilya 1/2 lt ![]() 1 fiske tuz 4 yumurta 75 gr ![]() Yapılışı: Bir kase içinde yumurta ve şekeri iyice çarpınız ![]() Diğer tarafta vanilyalı sütü ateşte kaynatınız ![]() Bir önceki karışıma azar azar ilâve ediniz ![]() İnce süzgeçten geçiriniz ![]() Arzu ettiğiniz bir kalıbın dibine biraz toz şeker koyarak şekeri karamelize ediniz ![]() ![]() Bu kalıbın içine yukarıda çalışılan karışımı boşaltınız ![]() Orta ısı derecesinde fırında ben nıari suyu içinde pişiriniz ![]() Not: Derin ve geniş bir kalıba su konur kaynatılır pişirilecek krema kalıbı ile beraber bu suyun içine oturtulur ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|