Limonlu Revani 3 |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Revani 3Limonlu Revani Tarifi - Limonlu Revani Yapılışı - Limonlu Revani Nasıl Yapılır - Limonlu Revani Malzemeleri Vurmak için: 10 adet bütün yumurta 100 gr şeker 3 limonun rende kabuğu Az vanilya İçinin unu ve nişastası: 200 gr un 50 gr nişasta Şurubu: 1 kg şeker 600 gr su 1 limonun suyu 25 santim kutrunda bir tepsinin içini yağlynıp unlayın Şurup malzemesini 2 dakika kaynayıp ateşten indirince içine 50 gr çiğ tereyağı koyulup ılıtılmaya bırakın 25 santim kutrunda bir tepsinin içi tamamen yağlanır ve içine un serpilir Malzemesinden şurup beraberce kaynatılır ve soğumaya bırakılır Yumurta, şeker ve vanilyayı çelik veya cam bir kaba koyup, kabı sıcak suyun içine oturtunuz ve bir yumurta vurma teli ile karıştırarak ılık bir vaziyete getiriniz ve sudan alınız Un, nişasta ve rendelenmiş limon kabuğunu beraberce harman ederek katın Varsa yumurta vurma makinesi ile, mikseriniz varsa mikserle yoksa elinizle bir makine intizamı içinde yumurtayı vurarak bir kurdela şeklini alıncaya kadar köpürtünüz Yumurta bu koyuluğa gelince teli çıkarıp bir kevgirle çalkalamadan karıştırıp unu dikkatlice yediriniz ve tepsiye boşaltıp fırına sürünüz Piştikten sonra normal soğuk olarak şurubunu üzerine döküp 3-4 dakika fırına sürüp çıkarınız ve soğuyunca servis ediniz |
|