Karamelli Revani |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli RevaniKaramelli Revani Tarifi - Karamelli Revani Yapılışı - Karamelli Revani Nasıl Yapılır - Karamelli Revani Malzemeleri 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un 1 su bardağı sıvıyağ 3 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu Karamel için: 1 su bardağı toz şeker Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su Yarım limon suyu Önce şerbet kaynatılır, soğumaya terkedilir Karamellik şeker tavaya konur, çok kısık ateşte açık kahverengi eriyene kadar ısıtılır Yağlanmış tepsiye gezdirilir Başka bir kapta hamur hazırlanır; yumurta, şeker çırpılır, diğer malzemeler katılır, karıştırılır Karamelli tepsiye dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Üzerine soğuk şerbet gezdirlir Soğuyunca kare kare keserek servise sunulur |
|