Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, bohçada

Bohçada Armut

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohçada Armut



MALZEMELER
8 adet küçük boy armut
1/2 kg milföy hamuru
35 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı margarin
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Armutlann kabuklarını soyun, çekirdeklerini kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıkarın Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini karıştırın Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun Hamuru sekiz eşit parçaya ayrın, her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın Üst kısımIarına sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp iyice kızarmış armutların üzerine dökün Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek 15-20 dakika fırınlayın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.