Profiterol.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol..![]() MALZEMELER Yarım Paket Margarin 1 su bardağı su 1 çimke tuz 1 kesme şeker 4 yumurta 1 su bardağı un SOSU İÇİN 100 gr margarin2,5 kahve fincanı un 3 kahve fincanı 1 kg süt1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı vanilya YAPILIŞI Yarım paket margarin tencerede eritilir Eriyince içine 1 bardak su konur Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir Tencere ocakta iken unda konulur Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm ara ile dizilir Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir![]() KREMANIN YAPILIŞI Margarin eritilir İçine un konur 3 dakika kavrulur Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır Sonra süt eklenir Sürekli karıştırılarak pişirilir Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır![]() PROFİTEROLÜN YAPILIŞI Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir Krema kaşıkla içine doldurulur Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır
|
|
|
|