![]() |
Terkib-i Çeşmi Şir (Aslan Gözü Helvası) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terkib-i Çeşmi Şir (Aslan Gözü Helvası)Malzemeler : 8 su bardağı süt 4 su bardağı süzme bal 4 su bardağı pirinçunu 2 su bardağı tuzsuz tereyağı 2 su bardağı badem içi 1/2 kg kaymak Hazırlanışı : Sütü bir tencerede, balı da başka bir tencerede kısık ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra helvayı içi yağlanmış bir bakır tepsiye alın ve elinizle düzelterek yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı yemeklerinden bir tarif arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|