Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmik, jöleli, tatlısı

Jöleli İrmik Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli İrmik Tatlısı



Malzemeler


1 paket çilekli jöle,

15 çorba kaşığı tozşeker,

7 çorba kaşığı irmik,

yarım paket margarin,

4 su bardağı süt

Süslemek için:

Çilek
YapılışıÖncelikle jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın Daha sonra genişçe bir kek kalıbına dökün Dilerseniz içine çilek, frambuaz gibi meyveler de koyabilirsiniz Hazırladığınız jöleyi buzluğa koyup, donmasını bekleyin Başka bir tencerede tozşeker, irmik ve süt ile margarini karıştırın Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp, soğumaya bırakın Soğuturken ara sıra karıştırarak üzerinin kaymaklanmasını engelleyin Buzluktaki jöleyi çıkarın Üzerine irmikli muhallebiyi dökün Tekrar buzdolabına koyun Tatlı donup, kaülaştığı zaman buzdolabından alın Düz bir tabağa ters çevirip, koyun Ortasına çilek doldurun Dilimleyerek soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.