![]() |
MUZLU JÖLE |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MUZLU JÖLEMalzeme : 250 gr ![]() 10-12 kaşık şeker, 10 çay bardağı su, 2 adet elma, biraz yeşil fıstık, 4 çorba kaşığı oralet, 4 çorba kaşığı mısır unu, 2 adet portakal 2 adet muz ![]() Yapılışı: 1- Şekeri, mısır ununu, oraleti bir tencereye koyup yavaş yavaş suyu ilave edip ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip ateşten alınız ![]() 2- Bu karışıma 1 adet portakal rendesi karıştırınız ![]() 3- Bir tepsiye veya yayvan bir kaba bu mahallebiden bir parça koyup üzerine dilimlenmiş şekilde meyve büsküvileri diziniz ![]() 4- Muhallebi, meyve ve büsküvi bitinceye kadar dizmeye devam ediniz ![]() 5- En üste de biraz muhallebi koyup kabı buzdolabına koyunuz ![]() 6- Karışım iyice donunca kabı ılık suya sokup hemen servis tabağına ters çeviriniz ![]() 7- Üstüne kıyılmış fıstık serpip servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|