Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irmikli, kadayıf, tel

İrmikli Tel Kadayıf

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Tel Kadayıf



Malzemeler:


250 gr tel kadayıf

125 gr margarin

1 Su bardağı süt

2 Çorba kaşığı irmik
Şurubu için :

2 Su bardağı tozşeker

2 Su bardağı su

Yarım limon suyu

Üzerini süslemek için :

Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık


Hazırlanışı:


Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin

Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun

Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin

Üzerine sütlü irmiği dökün

Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın

Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın

Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün

Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin

Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.