![]() |
İrmikli Tel Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Tel KadayıfMalzemeler: 250 gr tel kadayıf 125 gr margarin 1 Su bardağı süt 2 Çorba kaşığı irmik Şurubu için : 2 Su bardağı tozşeker 2 Su bardağı su Yarım limon suyu Üzerini süslemek için : Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık Hazırlanışı: Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun ![]() Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin ![]() Üzerine sütlü irmiği dökün ![]() Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın ![]() Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın ![]() Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün ![]() Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin ![]() Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|