Antepfıstığı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antepfıstığı TatlısıMALZEMELER 8 kahve fincanı ince çekilmiş koyu yeşil antep fıstığı, 2 kahve fincanı toz şeker, 1 kahve fincanı tereyağı veya margarin (eritilmiş), 2 kahve fincanı un, 7 yumurta, 1 tutam tuz, 3 bardak toz şeker, Surubu için: 2,5 bardak su, 3 yemek kaşığı limon suyu, üzerine serpmek için: 100 gr irice kıyılmış antepfıstığı![]() YAPILIŞ TARİFİ Önce yumurtaların sarıları ile akları ayrılır Sarıları 2 kahve fincanı tozşekerle, şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır Yumurtaakları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır (Kaseyi ters çevirdiğimizzaman dökülmüyorsa olmuş demektir) Çekilmiş antep fıstığı ile unkarıştırılarak çırpılmış yumurta sarıları katılır Sonra kar köpüğü azar azaryedirilerek karıştırılır Eritilmiş 1 kahve fincanı tereyağı da katılıp iyicekarıştırılır İçi yağlanmış 25 cm çapında küçük bir tepsi ya da cam kababoşaltılır Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirilir Tatlı pişince, baklavadilimi gibi kesilerek şurubu dökülür Servis tabağına alınarak arzuya göresüslenir ![]() |
|
|
|