Kedidilli Çilek Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kedidilli Çilek TatlısıKedidilli Çilek Tatlısı - Kedidilli Çilek Tatlısı Tarifi - Soğuk Tatlılar Malzemeler : 750 gr çilek1 lt süt1 su b toz şeker1 çorba k un1 çorba k nişasta1 çorba k pirinç unu1 paket vanilya 1 paket kedidili bisküvi Islatmak için: 1 su b sütNişasta Peltesi için: 3 su b su1 çorba k nişasta1 su b toz şekerKırmızı gıda boyası Hazırlanışı : İlk olarak tencereye 1 litre sütü alın Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı pirinç unu,1 paket vanilya ilave edin ve sürekli karıştırarak kremayı pişirin Kremayı fırın kabına ilave edin![]() Geniş bir kabın içine 1 paket kedidili bisküvileri alın ve üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve kedidili bisküvileri ıslatın ![]() Fırın kabına aldığınız kremanın üzerine kedidili bisküvileri ilave edin 750 gr çileği kesin Kedidillerin üzeirne çilek dilimlerini ilave edin Nişasta peltesi için tencereye 3 su bardağı suyu alın Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin 1 çorba kaşığı nişastayı su ile açın Tencerede olan suyun içine nişastayı ilave edin Üzerine 1 yada 2 damla kırmızı gıda boyası ilave edin Çileklerin üzerine nişasta peltesini ilave edip soğuduktan sonra servis edin
|
|
|
|