Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marmelatlı, milföy, tatlısı

Marmelatlı Milföy Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmelatlı Milföy Tatlısı



marmelatlı milföy böreği - marmelat ile milföy katkısı tarifi - milföylü tatlı nasıl yapılırMalzemesi:


375 gr milföy hamuru

1 yumurta sarısı

İç malzemesi:

80 gr badem

1 yumurta akı

50 gr toz şeker

150 gr marmelat

Üzerine sürmek için:

50 gr pudra şekeri

1 çorba kaşığı sıcak su


Hazırlanışı:


Milföy hamurunu buzdolabında muhafaza ediyorsanız, bir saat önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına getirin Hamuru 35 cm ebadında 1/2 santim kalınlığında açın Bu hamurdan 5 x 7,5 cm ebadında parçalar kesin Bu hamurdan ortalama 24 parça çıkacaktır Çekilmiş bademi yumurta akını, şekeri ve marmeladı karıştırın Yumurta sarılarını çırpın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün Her parçanın tam ortasına iç malzemeden bir kaşık yerleştirin Hamurun kalan parçalarından ince çubuklar kesin ve iç malzemesinin üzerine çapraz şekilde yerleştirin Parçaları yağlanmış tepsiye dizerek sıcak fırında 15 dakika kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra pudra şekerini sıcak su ile karıştırın ve hamurların üzerlerine sürün Soğuduktan sonra servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.