Marmelatlı Milföy Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Marmelatlı Milföy Tatlısımarmelatlı milföy böreği - marmelat ile milföy katkısı tarifi - milföylü tatlı nasıl yapılırMalzemesi: 375 gr milföy hamuru 1 yumurta sarısı İç malzemesi: 80 gr badem 1 yumurta akı 50 gr toz şeker 150 gr marmelat Üzerine sürmek için: 50 gr pudra şekeri 1 çorba kaşığı sıcak su Hazırlanışı: Milföy hamurunu buzdolabında muhafaza ediyorsanız, bir saat önce buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına getirin Hamuru 35 cm ebadında 1/2 santim kalınlığında açın Bu hamurdan 5 x 7,5 cm ebadında parçalar kesin Bu hamurdan ortalama 24 parça çıkacaktır Çekilmiş bademi yumurta akını, şekeri ve marmeladı karıştırın Yumurta sarılarını çırpın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün Her parçanın tam ortasına iç malzemeden bir kaşık yerleştirin Hamurun kalan parçalarından ince çubuklar kesin ve iç malzemesinin üzerine çapraz şekilde yerleştirin Parçaları yağlanmış tepsiye dizerek sıcak fırında 15 dakika kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra pudra şekerini sıcak su ile karıştırın ve hamurların üzerlerine sürün Soğuduktan sonra servis yapın alıntı |
|