![]() |
Karagöz Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karagöz Tatlısı• 250 gr süt • 250 gr tereyağı • 1 çay bardağı şeker Şurubu: • 4 su bardağı şeker • 4 su bardağı su • 30 gr yaş hamur mayası • 2 çorba kaşığı kakao • Aldığı kadar un 1- Tereyağı eritilir ![]() 2- Ilık süt ile maya da eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp, bir parçası kakao ile yoğrulur ![]() 4- Hamur tahtasına un serpilip, beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır ![]() ![]() 5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır ![]() ![]() 6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir ![]() 7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir ![]() Şurubu: 1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|