Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karagöz, tatlısı

Karagöz Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karagöz Tatlısı



• 250 gr süt

• 250 gr tereyağı

• 1 çay bardağı şeker Şurubu:

• 4 su bardağı şeker

• 4 su bardağı su

• 30 gr yaş hamur mayası

• 2 çorba kaşığı kakao

• Aldığı kadar un



1- Tereyağı eritilir

2- Ilık süt ile maya da eritilir Şeker ve tereyağı, süte katılıp karıştırılır Un ilave edilerek yoğurulup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir Mayalanmaya bırakılır

3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp, bir parçası kakao ile yoğrulur

4- Hamur tahtasına un serpilip, beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp, açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip, yuvarlanarak rulo gibi sarılır

5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir

6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir

7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir

Şurubu:

1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır Kaynaymca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.