![]() |
Likörlü Çikolata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Likörlü Çikolatalikörlü çikolata nasıl yapılır - çikolata tarifleri ![]() Malzemeler- 200 gr kuvertür bitter çikolata Dolgu için- 200 gr kuvertür bitter çikolata 2 yemek kaşığı krema 2 yemek kaşığı tercih edilen likör Yapraklar için- 100 gr kuvertür fildişi çikolata Gül yaprakları Yapılışı- 200 gr çikolata kesme tahtası üzerinde ince ince kesilir ![]() Kesilen çikolatanın yarısı bir kaseye aktarılarak kaynayan büyük bir cezvenin üzerine oturtularak benmari usulü eritilir ![]() Cezvedeki su çikolata kasesine değmemelidir ![]() Eritilen çikolatanın üzerine kalan çikolata kırıkları ilave edilerek homojen bir kıvama gelene kadar karıştırılır ![]() Eriyen çikolata çay kaşığı ile çikolata kalıbının içindeki boşluklara doldurulur ve kaşığın tersi ile kenarları sıvanır ![]() Kalıp buzdolabına konarak 15-20 dakika bekletilir ![]() Dolgu için 200 gr çikolata ince ince kesilerek krema ile birlikte benmari usulü eritilir ![]() Karışıma likör ilave edilerek karıştırılır ![]() Karışım ılınınca buzdolabından çıkartılan kalıbın bölmelerinin 2/3 likörlü karışım ile doldurulur ![]() 5-10 dakika donması beklendikten sonra üstleri eritilen kuvertür çikolata ile boşluk kalmayacak ve kalıptan taşmayacak şekilde doldurulur ![]() Donması için tekrar buzdolabına konarak 15-20 dakika bekletilir ![]() Ters çevrilerek bölmelerden çıkartılır ![]() Üstlerini süslemek için- Fildişi kuvertür benmari usulü eritilerek yıkanıp kurutulmuş gül yapraklarının tersine fırça ile sürülerek buzlukta 5-10 dakika bekletilir ![]() Buzdolabından çıkartılır ve yapraklar dikkatlice soyulur ![]() Çikolata yapraklarının arkalarına fırça ile eritilen çikolatadan sürülerek yapılan çikolataların kenarlarına yapıştırılır ![]() |
![]() |
![]() |
|