Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakallı, şambali

Portakallı Şambali

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Şambali



Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır



Malzemeleri


3 su bardağı irmik

3 su bardağı un

2 su bardağı şeker

2 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 portakal kabuğu rendesi

1 kahve fincanı sıvıyağ

Şerbeti İçin


1 su bardağı sıkma portakal suyu

üç buçuk su bardağı şeker

iki buçuk su bardağı su

Yapılışı:


- İrmik, şeker, yoğurt, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılır

- Islatılmış bir fırın tepsisine yayılır (eşit kalınlıkta) 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir ve bu arada şurubu hazırlanır

- Şeker ile su 15 dakika kaynatılır, ateşten alındıktan sonra portakal suyu ilave edilir ve karıştırılır

- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şurup dökülür, üzeri kapatılır ve en az 4 saat (veya bir gece) bekletilir

- 10 cm’lik dikdörtgen dilimler halinde kesilerek servis yapılır (arzuya göre üzerine hindistancevizi veya yeşil fıstık konur)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.