Fındık ve Bademli Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık ve Bademli TatlıMalzemeler 100 gr fındık 100 gr badem 225 gr toz şeker 5 çorba kaşığı un (50 gr) 6 yemek kaşığı gül suyu 5 adet yumurta Yağlı kağıt Tuz Şurup İçin 2,5 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker (375 gr) 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı Fındık ve bademleri, robotta, incecik kıyın ![]() Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta aklarını, 1 tutam tuzla el mikseri ile çırparak, kar haline getirin![]() Yumurta sarılarını da, toz şekerle, rengi beyazlaşana kadar çırpın ![]() Çırpılmış yumurta sarı suyu, kıyılmış fındık ve bademle karıştırın ![]() Kar haline gelmiş yumurta aklarını da, hazırladığınız karışıma, çırpmadan, yavaş yavaş yedirin ![]() Fırın kabınıza yağlı kağıt sererek, hamurunuzu bu kaba yayın ve önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 30-35 dk kadar pişirin ![]() Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın ![]() Fırından aldığınız fındıklı ve bademli sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Tatlınızı, şerbeti çekip, ılındıktan sonra servis yapın![]() |
|
|
|