Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, fındık, tatlı

Fındık ve Bademli Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık ve Bademli Tatlı



Malzemeler


100 gr fındık

100 gr badem

225 gr toz şeker

5 çorba kaşığı un (50 gr)

6 yemek kaşığı gül suyu

5 adet yumurta

Yağlı kağıt

Tuz

Şurup İçin

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker (375 gr)

1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı


Fındık ve bademleri, robotta, incecik kıyın

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta aklarını, 1 tutam tuzla el mikseri ile çırparak, kar haline getirin

Yumurta sarılarını da, toz şekerle, rengi beyazlaşana kadar çırpın

Çırpılmış yumurta sarı suyu, kıyılmış fındık ve bademle karıştırın

Kar haline gelmiş yumurta aklarını da, hazırladığınız karışıma, çırpmadan, yavaş yavaş yedirin

Fırın kabınıza yağlı kağıt sererek, hamurunuzu bu kaba yayın ve önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 30-35 dk kadar pişirin

Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın

Fırından aldığınız fındıklı ve bademli sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Tatlınızı, şerbeti çekip, ılındıktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.