Bezeli Elma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezeli Elma Tatlısı![]() Lezzetli ve hafif bir tatlı ![]() Malzemeler Tabanı için
* 3 adet yumurta beyazı * 4 yemek kaşığı şeker * 1 tutam tuz Hazırlanışı [*]Elmaların kabukları soyulup rendelenir [*]Elmalar, şeker ve ceviz ile pişirilip fırına girebilen bir kaba konulur [*]Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır [*]Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır [*]Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir [*]Krema biraz soğuyunca elmaların üzerine boşaltılır [*]Yumurta beyazları kar gibi oluncaya kadar çırpılır [*]�?eker ve tuz ilave edilir [*]Kremanın üzeri yumurta karları ile kaplanır [*]Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında kapağı açık şekilde üzeri pembeleşinceye kadar kızrtılır [*]Önce dışarıda sonra da dolapta soğutulup servis edilir![]() |
|
|
|