Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krokanlı, muhallebi, sakızlı

Sakızlı krokanlı muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı krokanlı muhallebi



Malzemeler


6 çorba kaşığı margarin

1 çay bardağı pirinç unu

4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 adet damla sakızı

krokan için:

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı toz şeker
Yapılışı

Margarinle pirinç ununu tencerede hafifçe kavuralım Ateşten alıp 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı tozşekeri ilave edip karıştıralım Dövülmüş damla sakızı da muhallebiye ekleyelim Tekrar ocağa alalım Koyu bir kıvam elde edelim Muhallebiyi ocaktan alalım 10 dakika mikserle karıştıralım Servis kaselerine alıp buzdolabında soğutalım Krokan için yapışmaz yüzeyli tavada tozşekeri ve cevizi sallayarak kavuralım Yağh kağıda dökelim Krokan donunca küçük parçalar halinde kırıp, muhallebinin üzerine koyalım ve servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.