![]() |
Aşure 12 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure 12Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri 5 Litre Su (25 su bardağı), 850 gram tozşeker (5 su bardağı), 300 gram aşurelik buğday (2 su bardağı), 100 gram pirinç (1,5 kahve fincanı), 100 gram kurufasulye (yarım su bardağından biraz fazla), 50 gram kuru bakla (1,5 kahve fincanı), 100 gram nohut (yarım su bardağı), 150 gram kuru kayısı, 150 gram kuru üzüm, 100 gram kuru incir, 300 cc ![]() 3 adet karanfil, 1 kahve kaşığı zencefil, 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 kahve fincanı gülsuyu ![]() Süslemek için: Ceviz, dolma fıstığı, çam fıstığı, iç badem, kuşüzümü, kıyılmış kuru kayısı, nar taneleri, kuru incir, fındık, tarçın ![]() Bir gün önceden aşurelik buğday ve pirinci, üzerlerini örtecek kadar su koyarak bir gece bekletin ![]() ![]() Üzerine 5 litre su koyarak önce harlı ateşte kaynatın ve sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak ve arada bir karıştırarak 4-5 saate yakın buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın ![]() Diğer yandan da nohut ve fasulyeyi de ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşure bu aşamada koyu görünümde olmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis kaselerine alın ve soğuyup üzeri kabuk bağlayınca yukarıda yazılı malzemeler ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|