06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure 13
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri
1 su bardağı dövme,
10 su bardağı su,
1 su bardağı nohut, taze fasulye, pirinç, bakla, kuru üzüm,
2 su bardağı toz şeker
5 adet çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış hurma,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 su bardağı gülsuyu
Üzerine: Yarımşar su bardağı fındık, dolmalık fıstık, ceviz, badem, kuşüzümü ve bîr miktar nar
Öncelikle dövmeyi ayıklayıp, yıkayın Akşamdan bol suyla bir kez kaynatıp, sabaha kadar bekletin Nohut, fasulye ve baklayı da akşamdan ıslatıp süzün Yeniden su koyarak sabaha kadar bekletin Pirinci ayıklayıp kaseye koyun Su ilave edip sabaha kadar bekletin Sabah, nohut, fasulye ve baklayı süzüp, yeniden su koyarak yumuşayıncaya kadar ayrı ayrı tencerelerde haşlayın Kabuklarını soyun Pirinci yıkayıp, süzün Dövmeyi kendi suyuyla (suyunu çekmişse 10 su bardağı suya tamamlayın) ateşe koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinci, şekeri, üzümü ve hurmayı ilave edin Bir defa kaynayınca, nohut, fasulye ve baklayı ekleyin Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Nişastayı su ile ezip, bu karışıma ilave edin Bir taşım daha kaynayınca gülsuyunu ekleyip, ocaktan alın
Kaselere pay edin Soğuyunca üzerini fındık, ceviz ve dilediğiniz yemişle süsleyip, servis yapın
|
|
|