![]() |
Ev Yapımı Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı DondurmaSıcak havalarda dondurma ile serinlemek ayrı bir keyif veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vanilyalı dondurma KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı vanilya 4 yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 200 gr süt kreması Hazırlanışı: * 2 bardak sütü çelik tencereye alın ![]() ![]() ![]() * Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün ![]() ![]() * Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek sürekli karıştırın ![]() ![]() ![]() * Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın ![]() ![]() * 200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın ![]() ![]() ![]() * Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin ![]() |
![]() |
![]() |
|