Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure, taneli

Taneli Aşure

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taneli Aşure



Taneli Aşure Tarifi - Taneli Aşure Yapılışı - Taneli Aşure Nasıl Yapılır - Taneli Aşure Malzemeleri

1 kilo aşürelik buğday

250 gram pirinç

250 gram fasulye

250 gram nohut

250 gram bakla içi

250 gram çekirdeksiz üzüm

3 kilo şeker

Biraz gül suyu

Harcın kaldırabileceği kadar su

Fıstık, üzüm, badem, ceviz içleri, incir ve nar gibi meyvalar


Şeker, fıstık, ve emsali meyvalardan gayrı, diğer hububat, akşamdan ayıklanıp suya yatırılır Sabahleyin hepsi, ayrı ayrı haşlanır Yine hepisi, büyük bir tencereye veya küçük bir kazan içine dökülüp birleştirilir Şekeri de katılıp kıvamı veçhile beslenerek pişirinceye kadar ara sıra karıştırmayı ihmal etmiyerek, ameliyeye nihayet verilir Kâselere bölündükten sonra, üzerleri ayrıca fıstık, üzüm veya badem, yahut cevizler bezenir ve gül suyu da serpip bolca yenilir


Not: Havi olduğu bütün gıda maddeleri hasebiyle, besleyici ve kuvvetli bir tatlıdır Muharrem ayının onuncu günü pişirilip dağıtılan ve bugün, her tarfta âdet haline gelmiş bir tatlıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.