![]() |
Frambuazlı Ştrudel Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Frambuazlı Ştrudel Tarifi1 Paket milföy hamuru 1 ![]() 1 Su bardağı frambuaz (dondurulnuş veya taze olabilir) 1 Adet ekşi elma 1 Çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı 3 Tatlı kaşığı pudra şekeri 1 Çorba kaşığı toz şeker 2 Çay kaşığı vanilya 1 Su bardağı süt Süslemek için : Kremşanti frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı Hazırlanışı Çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş elmaları tozşeker ve bir miktar su ile haşlayın ![]() 1 Su bardağı süte bir miktar su ve vanilyayı ekleyerek ince kıydığınız kayısıları haşlayın ![]() Süslemek için bir miktar frambuazı ayırdıktan sonra geriye kalanları püre haline getirerek süzgeçten geçirin ![]() Milföy hamurlarını dikdörtgen oluşturacak şekilde uçlarından bastırarak birleştirin ![]() Hamurun üzerine frambuaz püresini üzerine kıyılmış kayısıları ve en üstüne de dilimlenmiş elmaları yerleştirin ![]() Rulo şeklinde bir ucundan hamuru yuvarlayın ve uç kısımlarını içe katlayın ![]() Orta hararetli fırında üstü kızarana dek pişirin ![]() Fırından çıkardığınız sıcak hamurun üzerine pudra şekeri serpin ![]() Soğuduktan sonra krem şanti frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|