![]() |
Çorum Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorum Baklavası![]() Malzemeler: 6 su bardağı un 1 ![]() 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 3 yumurta 1 çay kaşığı tuz 150 gr tereyağı 250 gr ince çekilmiş ceviz içi Şurup için: 4 su bardağı tozşeker 5 su bardağı su 1 limonun suyu Hazırlanışı: *Unu hamur yoğurma kabına eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() *Dinlenen hamurdan 30 eşit beze hazırlayın ![]() ![]() *Tereyağını eritip ılınmaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() *Şurup için şeker ve suyu tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|