![]() |
Karışık Meyve Elmasiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışık Meyve ElmasiyesiKarışık Meyve Elmasiyesi Tarifi - Karışık Meyve Elmasiyesi Yapılışı - Elmasiye Nasıl Yapılır - Elmasiye Malzemeleri 40 gr ![]() 1 kg ![]() 300 gr ![]() 1 çimdik vanilya 5 yumurtanın beyazı 400 gr ![]() Taze veya komposto şeftali Taze yumuşak armut veya kompostosu Muz Çilek veya ağaç çileği Çekirdeksiz küçük üzüm Kabukları Çekirdekleri ve zarları çıkmış portakal ve mandalina Meyvasının hazırlanışı: Mevsime göre hangi meyvaları bulabilirseniz sert olmamak ve ayva olmaması kaydıyle susuz olarak zar gibi doğrayınız, soyulunca hemen siyahlaşan muzu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jelatinli suyun hazırlanışı: Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız ![]() ![]() ![]() İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız ![]() Su, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() Bardaklara dolduruluşu : Hazırlamış olduğunuz jelatinli suyu bir soğuk su veya buzlu suyun içine oturtup bir kepçe ile ağır ağır karıştırarak soğutup sudan çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Daha kolayını arzu ederseniz, meyvalarr bardaklara müsavi şekilde taksim edip, jelatinli suyunu soğuk olarak müsavi şekilde üzerlerine taksim ediniz ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|