Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kekli Kadayıf TatlısıCevizli Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi - Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısının Yapılışı - Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır Malzemeler 300 Gr Tel Kadayıf4 Yumurta 1 Su B Toz Şeker2 Su B Un1 Paket Vanilya 1 Paket Kabartma Tozu 1 Su B Ceviz1 Çorba K TereyağıYarım Çay B Fındık YağıŞerbeti İçin: 4 Su B Su3,5 Su B Toz Şeker1 Dilim Limon Üzeri İçin: Kaymaklı Dondurma Yapılışı Kadayıfı tiftikliyoruz Yağlanmış borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz İçine ince kırılmış ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz Kek karışımını borcamdaki kadayıfların üzerine döküyoruz![]() Tereyağı ve fındık yağını küçük bir tavada eritiyoruz Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz Üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz![]() Ilımaya bırakıyoruz Tatlımız fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz
|
|
|
|