Muhallebili Lokum Tarifi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Lokum Tarifimuhallebi lokumu - muhallebili lokum nasıl yapılır Malzemeler: 3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt 3 yemek kaşığı tepeleme un 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 2 nohut büyüklüğünde damla sakızı 1 poşet krem şanti 1/2 su bardağı süt (krem şanti için) 2 adet muz İri dövülmüş fındık veya ceviz Bolca hindistan cevizi Damla çikolata Yapılışı: Sütün içine unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin 25 - 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3′e - boyuna 4′e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsinizBir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz |
|