Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damla, güllaç, muzlu, sakızlı

Muzlu Damla Sakızlı Güllaç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Damla Sakızlı Güllaç



muzlu güllaç nasıl yapılır - tatlı tarifleri - güllaç tarifleri - meyveli tatlılar - meyveli güllaç nasıl yapılır


Malzemeler :


* 1 litre süt

* 1 su btoz şeker

* 2 çorba kun

* 2 çorba knişasta

* 1 yumurta sarısı

* damla sakızı


Güllaç için:


* 8 yaprak güllaç

* 5 su bsüt

* 1 su btoz şeker


Üzeri için:


* muz

* yeşil fıstık

* nar

Hazırlanışı :


ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir Diğer taraftan 5 su b süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir Arada üzerine süt serpilir Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.