Renkli Elmasiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli ElmasiyeRenkli Elmasiye Tarifi - Renkli Elmasiye Yapılışı - Renkli Elmasiye Nasıl Yapılır - Renkli Elmasiye Malzemeleri 250 gram tatlı badem ile 12 tane acı bademi haşlayıp soyduktan sonra soğuk suda ıslatıp bezle kurulayınız ![]() 250 gram antepfıstığını ayrıca haşlayıp soyduktan sonra soğuk suda ıslatıp bezle kurulayınız ![]() Bademleri havanda arasıra soğuk sütle ıslatarak dövünüz Ezilip macun gibi olunca 200 gram şekerle kaynayan yarım litre sütün içine azar azar karıştırarak dökünüz![]() Fıstıkları da havanda arasıra soğuk sütle ıslatarak dövünüz Ezilip macun gibi olunca 200 gram şekerle kaynayan yarım litre sütün içine azar azar karıştırarak dökünüz![]() Sonra indirip bademin sübyesini çıkarmak için bezi büküp iyice sıkarak süzünüz 20 gram balık jölesini biraz suda eritip süzerek içine karıştırınız Fıstıkları da aynı şekilde bez içinde süzünüz![]() Kalıbı buza yerleştirerek içine 2 santim kalınlığında bademli malzemeden koyunuz Donduktan sonra yine o kalınlıkta fıstıklıyı koyunuz Donunca tekrar bademliyi koyup bu suretle kalıbı doldurunuz Üstünü örtüp 2 saat sonra tabağa çevirip servis yapınız![]() Not: Renkli elmasiyeler portakal içine de doldurulur ve dilimlenince güzel bir manzara teşkil eder
|
|
|
|