Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limonlu, tatlısı, tulumba

Limonlu Tulumba Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Tulumba Tatlısı



Malzemeler:

25 su bun

2 su bsu

50 grmargarin

1 tatlı ktoz şeker

1 çay ktuz

3 yumurta

1 çorba kirmik

1 çorba knişasta

1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:


35 su btoz şeker

25 su bsu

1 dilim limon

Hazırlanışı:


Su, tuz, margarin ve toz şeker tencereye alınarak karıştırılarak kaynatılır Kaynamaya başlayınca unu ilave ederek hızlıca karıştırılarak topaklamasını engelleyin Hamurun suyu bitince ocaktan alın Üzerine limon kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın Sıcaklığı çıkınca üzerine yumurtaları birer birer ekleyerek yedirin


Hamuru şanti torbasına alıp, şekil verdikten sonra soğuk yağın içine atın Daha sonra tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kızartmaya alın


Diğer tarafta şerbeti hazırlayıp soğutun


Kızaran tulumbaları tencereden alıp direkt olarak soğumuş şerbetin içine atın Tatlınızı şerbetten alarak kıyır kıyır servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.