Vanilya Soslu İncir Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilya Soslu İncir TatlısıMalzemeler: 1 kg incir1 su b toz şeker1 5 su b su1 su b cevizKabuk tarçın Vanilya sos için: 2 su b süt1 çay b toz şeker2 yumurta sarısı 2 paket vanilya 1 tatlı k nişastaHazırlanışı: 1 kg inciri 1 saat suda bekletin İncirlerin yumuşamasını sağlayın Tencereye dizin Üzerine kabuk tarçın ilave edin İncirlerin üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 5 su b su ilave edin İncirleri kaynamaya bırakın Vanilya sosu için tencereye 2 su bardağı sütü ve 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip sütü kayantın Bir karıştırma kabına 2 adet yumurta sarısı ilave edin Üzerine 2 paket vanilya ve 1 tatlı kaşığı nişasta ilave edip karıştırın![]() Tenceredeki süt kaynadıktan sonra üzerine yumurta sarılı olan karışımı ilave edin hızlı hızlı olarak karıştırın Pişen icirleri tenceden çıkartın Tencerede kalan kalan sosu tekrar kaynatın Servis tabağına incirleri dizin Üzerine vanilya sosu dökün Üzerine karamel sosu dökün ve servis edin![]() |
|
|
|