Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kadayıflı İrmik TatlısıCevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi - Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı Yapılışı - İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmik Tatlısı Malzemeleri Malzemeler : Cevizli Kadayıflı İrmik Tatlısı 3 Su B İrmik3 Yumurta 100 Gr Tereyağı1 Çay B Sıvıyağ1 Paket Vanilya 1 Paket Kabartma Tozu 150 Gr Tel Kadayıf1 Su B CevizŞerbeti İçin: 3,5 Su B Toz Şeker3,5 Su B Su1 Dilim Limon Hazırlanışı Tel kadayıfları tiftikliyoruz İrmik, yumurta, tereyağı ve sıvıyağı karıştırma kabının içinde karıştırıyoruz![]() Vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz Yağlanmış fırın tepsisine döküp yayıyoruz![]() Tiftiklediğimiz kadayıftan irmiğin üzerine parça parça koyup üzerini ceviz ile süslüyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Şerbeti için, şeker, su ve limon şeker eriyene kadar pişiriyoruz![]() Tatlımız fırından çıktıktan sonra şerbeti soğuk olarak döküyoruz Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz
|
|
|
|