![]() |
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taş Kadayıf Hamuru Nasıl YapılırTaş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - evde Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf Hamuru tarifi Hamuru için; * Yarım kg un * 600 ml su * 1 çay kaşığı karbonat * 1 adet yaş maya Harcı için; * 2 su bardağı fıstık veya ceviz içi * 1 çorba kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı gül suyu * Şerbeti için; * 3 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı su * 1/2 limon suyu * Kızartmak için; * 1 su bardağı sıvı yağ Yapılışı : * Öncelikle unun ortasını açın ve maya, su ile kabartma tozunu katın ve yoğurunuz ![]() * Daha sonra bu bulamaç hamur ile tavaya kepçe şeklinde krep gibi dökün ve kepçe arkası ile birlikte hafifçe yayınız ![]() ![]() * sonrasında ise dört milimlik küçük pideler biçiminde kadayıfı elde edin ve ceviz içini bi kenarda kavurunuz ![]() ![]() * Parmaklarınız ile hamuru bastırın ve iyice yapışmasını sağlayınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|