Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kivili Kaymaklı Kadayıf TatlısıKivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı - Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ![]() Malzemeler : 400gr Hatay Kadayıfı1 Çay B Sıvıyağ1,5 Su B CevizŞerbeti İçin: 3 Su B Toz Şeker2 Su B Su1 Dilim Limon Üzeri İçin: 1 Paket Krem Şanti 2 Su B Süt 2 Çorba K Kaymak4 Adet Kivi Hazırlanışı Kadayıfımızı ince ince doğruyoruz Cevizleri merdane yardımıyla kırıyoruz Doğradığımız kadayıfları geniş bir kaba alıyoruz![]() Üzerine yağ döküp karıştırıyoruz Yağladığımız tepsimize önce kadayıf arasına ceviz sonra tekrar kadayıf koyup kapağını kapatıyoruz![]() Üzerine koyduğumuz ağırlıkla bir süre bekletiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz Şerbetimizi hazırlamak için; şekeri, suyu ve limonu kaynatıyoruz![]() Kadayıf ve şerbet ılıdıktan sonra şerbetimizi tatlının üzerine döküyoruz ![]() Bir kabın içinde çırptığımız krem şanti süt ve kaymak karışımını tatlının üzerine yayıyoruz Küçük küçük kestiğimiz kivilerle tatlımızı süslüyoruz
|
|
|
|