Pepeçuralı İrmik Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pepeçuralı İrmik TatlısıPepeçuralı İrmik Tatlısı Tarifi - Pepeçuralı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Pepeçuralı İrmik Tatlısının Yapılışı Malzemeler: pepeçura için: 3 su bardağı kara üzüm suyu (hoş kokulu küçük taneli makbul olan) 1/4 su bardağı ince mısır unu 1/4 su bardağı mısır nişastası 1 yemek kaşığı limon suyu 1/2 su bardağı şeker irmik tatlısı için: 1 lt süt(5 su bardağı)1 su bardağından 1 parmak eksik irmik 1 su bardağından az şeker(damak tadınıza göre) 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tereyağ(arzu ederseniz) üzeri için: 4 adet petibör bisküvi 6-7 adet iç ceviz Yapılışı: 1 İrmik tatlısı için bir tencereye irmiği,şekeri veyumurta sarısını alıp karıştırın Yavaş yavaş süt ilave edip,karıştırarak pişirin 2 dk kaynattıktan sonra tabanı ıslatılmış bir borcama döküp,üzerini düzleyin![]() 2 Başka bir tencereye,şekeri,limon suyunu,mısır unu ve nişastasını alın Delikli bir süzgeçte üzümlerin suyunu çıkarıp(3 su bardağı) tencereye yavaşça karıştırarak boşaltın Pişirip,irmikli tatlının üzerine dökün![]() 3 İyice ılıdıktan sonra robotta çekilmiş ceviz ve bisküvi kırıntısını üzerine serin Üzerini streçle kaplayıp öylece buzdolabında soğutup,servis yapın
|
|
|
|