Cevizli Kürdan Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kürdan TatlısıMalzemeler: 2 yufka 1 su b cevizTutturmak için: Kürdan Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için: 2,5 su b toz şeker1,5 su b ![]() Hazırlanışı: 2 adet yufkayı ortadan kesin Ayrı ayrı yufkaları rulo yapın Daha sonra yufkaları 1 parmak genişliğinde kesin Daha sonra kestiğiniz yufkaların uç kısımlarını kürdan ile tutturun Tencereye sıvıyağı alın Sıvıyağda kürdanlı tatlıyı kızartın![]() Şerbeti için tencereye 2 5 su bardağı toz şekeri ve 1 5 su bardağı suyu alın ve kaynatın Kızartığınız kürdan tatlıyı ılık şerbete dökün Daha sonra şerbeti çekince servis tabağına alın Üzerine ceviz parçaları serpip servis edin![]() |
|
|
|