Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, sarma, sütlü

Sütlü Sarma Kadayıf

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Sarma Kadayıf



Sütlü Sarma Kadayıf - Sütlü Sarma Kadayıf Tarifi - Sütlü Sarma Kadayıf Yapılışı



Malzemeler:

2 yufka

300 grkadayıf

100 grtereyağı

1 su bceviz

Şerbeti için:


2,5 su bsüt

3 su btoz şeker

Hazırlanışı:

Yufkalardan birini tezgaha yayın Üzerine incecik doğranmış tel kadayıfı serpin Daha sonra doğrayıcıdan geçirdiğiniz cevizleri de serpin Kenarlarını katladıktan sonra sıkıca sararak rulo yapın Diğer yufka için de aynı işlemi uygulayın Rulo yaptığınız yufkaları keserek kadayıflı kısımları görünecek şekilde yağlanmış fırın kabına dizin Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirerek 180 derecede nar gibi kızartın


Diğer tarafta şerbeti için tencereye sütü ve şekeri alarak kaynatın Pişen ılık tatlıların üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökün Üstünü yeşil fıstık ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.