Kara Gözlüm Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Gözlüm TatlısıKara Gözlüm Tatlısı - Kara Gözlüm Tatlısı Tarifi - Kara Gözlüm Tatlısı Yapılışı ![]() Malzemeler : 125 gr margarin1 çay b sıvıyağ3 çorba k yoğurt1 çay b pudra şekeri2 çorba k irmik3 çorba k toz fındık2 çorba k kakao1 p vanilya1 p kabartma tozu1 çorba k hindistan cevizi2 yumurta Şerbeti için: 3 5 su b toz şeker3 5 su b su1 dilim limon Hazırlanışı: Karıştırma kabına önce sıvıları yani, erimiş margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpın Daha sonra üzerine pudra şekeri, irmik, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve hindistan cevizini alarak karıştırın Daha sonra bu karışımdan mandalina büyüklüğünde ayırın![]() Ayırdığınız bölüme kakao ekleyerek tatlının kara kısmını elde edin Her iki hamurun da kıvamını un ile ayarladıktan sonra beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarlayın Ortası biraz daha yuvarlak kenarları daha ince olacak şekilde yuvarlayarak göz şeklini verin Orta kısmından bir yuvarlak çıkararak (biz bunun için şanti torbasının yuvarlakucundan yararlandık ) kara kısmı için boşluk oluşturun Kakaolu harçtan minik bir hamur parçası kopararak yuvarlayın ve gözün karasını oluşturun Bu hamuru diğerinin içine oturtarak bütün hamu için aynı işlemi uygulayın Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün 180 derecede pişirip sıcak şerbet ile buluşturun![]() |
|
|
|