![]() |
Karışık Elmasiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışık ElmasiyeKarışık Elmasiye Tarifi - Karışık Elmasiye Yapılışı - Karışık Elmasiye Nasıl Yapılır - Karışık Elmasiye Malzemeleri 1 tane limon 4 tane sulu portakal 4 tane mandalina 2 tane elma 4 yaprak jelatin 1 tane muz 1 tane armut 2 çorba kaşığı pudra şekeri 14 tane kesme şeker 1/2 bardak vişne reçelinden elde edilen vişne suyu Kesme şekerler portakallara sürülerek üstlerine portakal kokusunun sinmesi sağlanır, portakalların ve yarım limonun suyu sıkılıp bir kâseye süzülerek konulur ![]() ![]() ![]() Elma ve armutların kabukları soyulur, çekirdekleri ayıklanarak küçük parçalara doğranır ![]() ![]() ![]() Elmalı karışıma, kalan soğuk jöle katılır ve iyice karış tırılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|