Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahududulu, armut, jöleli, tatlısı

Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı



Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı Tarifi - Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır - Ahududulu Jöleli Armut Tatlısı Malzemeleri


Kullanılacak malzeme (8 kişi için):

8 iri armud,

1/2 küçük paket ahududu jölesi,

8 çorba kaşığı toz şekeri,

1 kahve kaşığı vanilya,

16 tane (veya şekerleme) ahududu,


Yapımı: Armutları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın Sert çekirdek yataklarını da çıkardıktan sonra armutları küçük bir kaba koyun Şekerin tamamını armutların üstüne serptikten sonra bir bardak su ve vanilyayı kattıktan sonra kabı ateşe oturtun

Armutlar hafifçe yumuşayacak kadar kaynadıktan sonra kabı ateşten indirin Armutları birer küçük tabağa ikişer ikişer oturtun Her armudun ortasındaki boşluğa birer ahududu yerleştirin

Armuttan artan şurubu kullanarak jöle paketindeki tanımlamaya uyarak jöleyi hazırlayın Sonra jöleyi soğuk bir yere bırakın

Jöle soğuyup da sertleşmeye başlayacağı sırada armutların üstünü jöleyle örtün Sonra tabakları buzdolabına koyun Servis vakti bunları buzdolabından çıkarıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.