Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, şarlot

Elmalı Şarlot

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Şarlot



Elma Tatlısı - Tatlı Tarifi - Tost Ekmeğiyle Tatlı - Tatlı Yapılışı


Malzemeler


Malzeme (6 kişilik):


1 kg yeşil elma,

1/4 su bardağı su,

100 gr toz şeker,

75 gr margarin, 500-700 gr tost ekmeği (dilimlenmiş ve dilimlerin kenarları alınmış)


Tarifi


Önce koyu bir komposto hazırlayın Bunun için elmaların kabuklarını soyup çekirdekli göbek kısımlarını çıkarttıktan sonra, elmaların büyüklüklerine göre, 4-5 kaim dilime ayırın Elma dilimlerini büyükçe bir tencereye koyup üstlerine suyu ekledikten sonra, tencerenin ağzı kapalı olarak, 10 dakika orta ateşte kaynatın 10 dakika sonra tencereyi ateşten alıp kapağını açın Şekeri katıp tahta bir kaşıkla karıştırın Bir şarlot kalıbının {yoksa yeterince derin ve kenarları oluklu olmayan bir pasta kalıbı ya da sufle kalıbı da kullanılabilir) iç yüzeyini margarinin bir kısmıyla iyice yağlayın


Ekmek dilimlerinin üçte birini üçgen biçiminde kesip tamamını bir fırın tepsisine dizerek, 4-5 dakika, her iki yanlarım da kızartın

Üçgen dilimlerin yeteri kadarını, bir yüzlerini kalan margarinin bir kısmı ile yağlayıp yağlı yüzleri kalıbın içine gelecek ve hafifçe birbirinin üzerine binecek biçimde kalıbın dibine yerleştirin


Kalıbın yan kenarlarım da aynı biçimde dikdörtgen ekmek dilimleri ile kaplayın

Ortadaki boşluğa, hazırlamış olduğunuz kompostoyu boşaltıp, üstünü kalan üçgen ekmek dilimleri ile kapatın Bu iş için kullanılacak üçgen ekmek dilimleri de diğerleri gibi margarinle yağlanmış ve yağlı yüzleri kalıbın içine gelecek ve hafifçe birbirinin üzerine binecek biçimde olmalıdır


Kalıbı orta hararetteki fırına sürüp 30-40 dakika, ekmekler altın sarısı olana kadar pişirin


Kalıbı fırından alıp bir kenara bırakın Son ânda, şarlotu kalıptan çıkartarak ılık veya soğuk olarak yanında krema veya marmelatla servis edin Şefin tavsiyesi: Ekmek dilimlerinin birbirinin üstüne binmesine dikkat etmek gerekir Çünkü ekmek pişince nemini kaybedip çekeceği için, komposto, arada oluşacak boşluklardan akıp tatlının görünümünü bozar Üçgen ekmekleri elde etmek içinse kenarları alınmış tost ekmeği dilimlerini ortadan ikiye kesmek yeterlidir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.