![]() |
Elmalı ve Üzümlü Krem Brüle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı ve Üzümlü Krem BrüleKrem Brüle Tarifi - Krem Brüle Yapılışı - Elmalı Krem Brüle Nasıl Yapılır Malzeme - 500 g tatlı elma (soyulmuş ve ince kıyılmış) - 2 yemek kaşığı limon suyu - 1 yemek kaşığı çekirdeksiz üzüm - 3 su bardağı çiğ krema - 3 adet yumurta sarısı - 1 tarçın çubuk - 2 yemek kaşığı toz şeker - 4 yemek kaşığı kahverengi şeker Hazırlanışı Elmaları 4 yemek kaşığı su, limon suyu ile birlikte bir kap içinde 15-20 dakika düşük ateşte pişirip elmaların ezilmelerini sağlayıp üzümleri ilave edip bir kenarda bekletiniz ![]() Kremanın 2 bardak ve bir çeyrek bardaklık kısmını çubuk tarçın ile beraber kaynama noktasına getirip bir kenara alıp 10 dakika bekletip çubuk tarçını içinden alınız ![]() Yumurta sarılarını 2 yemek kaşığı toz şeker ile 5-6 dakika çırpınız, soluk bir sarı renk oluşuncaya kadar, sonra elle kalan 3 çeyrek bardak kremayı içine karıştırınız ![]() ![]() Fırına dayanıklı sufle kaplarına elmalı karışımları bölüştürünüz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|