![]() |
Fındıklı Güllaç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındıklı Güllaçgüllaç nasıl yapılır - fındıklı kakuleli güllaç ![]() Malzemeler * 5-6 adet Güllaç yufkası * 4 su bardağı (1 litre) süt * 1 ![]() * Yarım çay kaşığı toz kakule * 1 ![]() * 1/4 su bardağı dövülmüş antep fıstığı * 5-10 adet vişne Yapılışı Süt, toz kakule ve şekeri orta boy bir tencerede karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ![]() ![]() Servis tabağınız (ben 24 cm çapında yuvarlak cam pyrex kullandım) boyutlarında bir güllaç yufkasını tabağın en altına yerleştirip bir kepçe sütlü karışımdan üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() Ardından 1 su bardağı dövülmüş fındığı serpip geriye kalan güllaç yufkaları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|