Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, güllaç

Fındıklı Güllaç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Güllaç



güllaç nasıl yapılır - fındıklı kakuleli güllaç

Malzemeler


* 5-6 adet Güllaç yufkası

* 4 su bardağı (1 litre) süt

* 15 su bardağı şeker

* Yarım çay kaşığı toz kakule

* 15 su bardağı dövülmüş fındık

* 1/4 su bardağı dövülmüş antep fıstığı

* 5-10 adet vişne

Yapılışı


Süt, toz kakule ve şekeri orta boy bir tencerede karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar karıştırın Ateşten alıp ılınmasını bekleyin


Servis tabağınız (ben 24 cm çapında yuvarlak cam pyrex kullandım) boyutlarında bir güllaç yufkasını tabağın en altına yerleştirip bir kepçe sütlü karışımdan üzerine gezdirin İlk yufkadan artan parçaları da üzerine yayıp tekrar sütlü karışımdan gezdirin Bunun üzerine bir güllaç yufkası daha yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın




Ardından 1 su bardağı dövülmüş fındığı serpip geriye kalan güllaç yufkaları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Arta kalan sütü de tepesine döküp buzdolabında soğumaya bırakın Geriye kalan yarım su bardağı dövülmüş fındık, antep fıstığı ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.