Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohça, cevizli

Cevizli Bohça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Bohça



Cevizli Bohça Tarifi - Cevizli Bohça Nasıl Yapılır - Cevizli Bohça Malzemeleri


Cevizli Bohça


1 su bardağı erimiş margarin

6 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

3 çorba kaşığı yoğurt

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı limon suyu


Önce şerbeti hazırlayın Bir tencereye su ve şekeri alın kaynatın Koyulaşdığında limon suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın Hamur yoğurma kabına unu ilave edin ve ortasını havuz gibi açın sıvıyağı, eritilmiş margarini, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp yoğurun Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparaıp elinizle bastırarak avuç içinde veya düz bir zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın Ortalarına ceviz içi yerleştirin 2 ucunu üstüste birleştirip yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerinde gezdirin Şerbeti çekince servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.