![]() |
Laz böreği (tatlı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Laz böreği (tatlı)![]() Laz böreği KAÇ KİŞİLİK: 24 dilim için HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk PİŞME SÜRESİ: 45 dk Malzemeler: 5 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 tutam tuz 1 yumurta 150 gr tereyağı 1 su bardağı pudraşeker Krema için: 8 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı un 4 su bardağı süt 10 gr tereyağı Hamuru açmak için: 1 su bardağı un 1 su bardağı nişasta Hazırlanışı: *Hamur yoğurma kabında yoğurt, sıvı yağ, tuz, yumurta ve 25 gr eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() *Krema için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() *Hamuru açmak için un ve nişastayı bir kapta harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() *Krema ılınınca pütürsüz bir kıvam elde etmek için mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Tatlı hamurunu önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|